Huidanalyse met Mexameter

door jan 21, 2019Blog, Nieuws

Meet en weet!

Het is soms om radeloos van te worden. Er zijn van die dagen dat de huid er rood en vlekkerig uitziet of onregelmatig en droog. En dat terwijl je zorgvuldig hebt gesmeerd en uitgebalanceerd eet en veel meer hebt gesport. Het is tenslotte de maand van de goede voornemens en die zijn lastig vol te houden als het resultaat is dat je er juist slechter uit gaat zien…Soms zijn rode vlekken of droge plekjes goed te verklaren, vaak ook helemaal niet. Dan is het tijd voor de mexameter.

 

Huidcoach

Een goede huidverzorging begint niet alleen bij jezelf. Soms heb je een beetje hulp nodig van een expert, een huidcoach. De huid is het grootste orgaan van de mens, beschermt ons en reageert op prikkels van binnen en van buiten. Bij de plaatselijke drogist kun je natuurlijk terecht om verzorgingsproducten te halen; de schappen puilen uit van de mogelijkheden. Maar het is niet altijd goed in te schatten wat de huid nou precies nodig heeft.

 

Mexameter

Bij een huidcoach is het mogelijk een persoonlijke huidanalyse te laten doen met een mexameter. Dan is inschatten wat jouw huid nodig heeft niet zo moeilijk. De mexameter is een apparaat dat bepaalde waarden meet aan de oppervlakte. De huidcoach kan daar dan een verzorgende behandeling op aanpassen. Het is namelijk niet altijd in te schatten wat een eventuele reactie kan zijn van de huid op bepaalde producten. Met dit apparaat kan dat wel, het meet twee waarden in de huid. De melanine en erytheem.

 

Gevoeligheid

De melaninewaarde heeft te maken met de hoeveelheid pigment dat de huid heeft en erytheem geeft een waarde hoe sterk je huid reageert. De verhouding tussen beide waarden leidt tot een conclusie voor een bepaalde behandeling. Er worden passende producten gebruikt, want iedere huid reageert toch nèt weer anders. Hoe gevoeliger de huid, hoe beter je het moet beschermen tegen uitdroging en zon bijvoorbeeld. De uitslag van de meting kan bepalen welke zonnebeschermingsfactor je nodig hebt. De uitslag geeft aan hoe gevoelig de huid is voor pigmentvlekvorming of andere reacties als rode vlekken of bultjes. 

 

Zuinig

De producten die worden gebruikt door een huidcoach zijn inderdaad op het eerste gezicht duurder dan die producten uit de schappen van de drogist. Maar bedenk dat deze producten precies doen wat nodig is voor jouw huid. Je hoeft bovendien minder te smeren, want de crèmes zijn geconcentreerd. De producten zijn dus zuiniger in gebruik dan je denkt.

 

De huid verdient passende aandacht en verzorging. Gun het jezelf. Maak een afspraak met een huidcoach en ga voor een stralend volhouden van jouw goede voornemens!

 

Dit is geschreven voor schoonheidssalon Centrum Phoenix door Daphne Alders van Inkt & Olie