Kies de healing die past

door feb 26, 2019Blog, Nieuws

Een healing is heilzaam voor lichaam en geest. Het is een manier om genezende energie te ontvangen en je beter te voelen. Het lichaam wordt als het ware in staat gemaakt te genezen van blokkades die je in de loop der tijd hebt opgebouwd. Een blokkade in je lichaam kan je beperken, onrustig doen voelen en zelfs letterlijk ziek maken. Een healer kan helpen de energie voor jou te kanaliseren en te zorgen dat je weer opkikkert. Kies de healing die het beste past. Er zijn verschillende manieren van healen.

 

Trance healing

 

De trance healing is een manier waarbij de healer in trance gaat door zich in stilte volledig te concentreren op de ontvanger. De eigen gedachten van de healer worden even stil gezet zodat er zuivere energie doorstroomt. Bij trance healing zijn er bijna geen woorden nodig om de genezende energie in gang te zetten. De healer heeft een hand in nek of op de rug van de ontvanger. Degene die de trance healing ontvangt staat daar voor open en het eigen lichaam weet hoe met deze energie om te gaan en lost de blokkades één voor één op.

Meestal zijn de blokkades in jaren ontstaan en dan ook niet in één keer weg te nemen. Het fijne van de trans healing is dat er precies aangevoeld wordt wat er als eerste opgeruimd moet worden. Na afloop is er ruimte om de ervaring te bespreken maar tijdens de sessie zijn woorden onnodig.

 

Magnetiseren

 

Door magnetiseren, de healer strijkt met de handen langs de energiebanen van het lichaam van de ontvanger, kan ook een genezende kracht worden doorgegeven. Bij magnetiseren wordt de energie van de healer zelf gebruikt om te helpen genezen. Magnetiseren wordt vaak als vertrouwd en warm aangevoeld. Er is contact met de handen van de healer.

 

Engelen healing

 

Een healing via engelen heet ook wel de rahanni healing. Er wordt bij deze healing contact gemaakt met engelen die klaar staan met liefdevolle energie. Dit contact zorgt dat lichaamsenergie vrij kan doorstromen in het lichaam. Dit kan best wat losmaken en effect hebben op je gesteldheid, maar dat is nodig om de blokkades weg te nemen en verbinding te vinden met jezelf. Het is een soort schoonmaken van negatieve energie om weer ruimte te maken voor ontwikkeling. Het geeft moed en zelfvertrouwen. De engelen healing is er voor bewustwording en geeft zicht op je levensdoel.

 

Reiki

 

Bij healing op Reiki basis gaat het er om dat er balans is tussen lichaam, ziel en geest. De verbinding tussen de chakra’s en energiebanen in het lichaam worden door Reiki geoptimaliseerd. Ook hier wordt door handoplegging universele energie doorgegeven om blokkades op te lossen. De healer is als het ware een doorgeefluik van energie omdat de healer openstaat en kan doseren wat goed is om door te geven aan de ontvanger. Soms worden er drukpunten aangepakt om de energie beter te laten doorstromen. Soms is het nodig om bij Reiki wel te praten.

Blokkade

 

Hoe komt zo’n blokkade nou in je lichaam? Soms doe je net te lang dingen die niet goed voor je zijn. Onbewust misschien. Een menselijk lichaam is een ontzettend ingenieus systeem, dat op allerlei manieren signalen kan afgeven dat het even niet zo goed met je gaat. Die signalen worden vaak genegeerd door het bewustzijn. Want er is geen tijd, je zorgt even eerst voor een ander, het is te moeilijk. Die signalen worden dan ergens geparkeerd als negatieve energie. Dat kan een tijdje goed gaan, maar op een gegeven moment is de parkeerplaats vol en gaat je lichaam toch aandacht vragen voor deze energie. Gevolg: je voelt dat er iets niet lekker zit.

 

Effecten van een healing

 

  • Lichamelijke klachten verminderen
  • Emoties zijn meer in balans
  • Bewustwording van bepaalde gewoonten en die kunnen veranderen
  • Versterken van intuïtie

Helen

 

Een healing kan dus een bevrijding zijn en letterlijk helend. En levert een bewustzijn op die je kan helpen vorming van blokkades te voorkomen, waardoor je blijvend lekker in je vel zit.. Het is goed te weten dat healing bestaat. Bij schoonheidssalon Centrum Phoenix heeft Yvonne van Bezu veel spirituele ervaring als healer. Zij kan helpen bij het maken van een keuze voor een bepaalde vorm van healing die het beste past.

 

Ontspannen

 

Natuurlijk kun je zelf ook het zelfgenezend proces van het lichaam in gang zetten. Dat kan bijvoorbeeld door meer te ontspannen. Denk aan meditatie, yoga, naar de sauna gaan, massages, wandelen. Of door meer te gaan doen waar je blij van wordt: tekenen, koken, sporten, avondje uit met vriendinnen. Maar denk nu ook eens aan healing. Het woord zegt het al. Het helpt je helen. Dat doe je ook in principe zelf, maar soms kun je er hulp bij gebruiken. Zet de eerste stap en loop eens binnen bij schoonheidssalon Centrum Phoenix. Yvonne helpt graag een keuze maken voor de meest passende healing.

 

Dit is geschreven voor schoonheidssalon Centrum Phoenix door Daphne Alders van Inkt & Olie