Skip de herfstdip

door | sep 20, 2018 | Blog, Nieuws

 

De herfst kan zo mooi zijn in al zijn pracht en praal van warme kleuren in de natuur. Diverse schakeringen van geel, rood en bruin zijn dominant in deze periode. Daar kun je heerlijk van genieten als je naar buiten gaat en om je heen kijkt! Dat lukt helaas niet iedereen. Dit is namelijk ook het seizoen van de sombere buien. Om de blues te voorkomen moet je dat echt doen. Naar buiten in daglicht. Al is het maar een half uur per dag.

 

Daglicht

 

In de laatste helft van het jaar zijn sommige mensen gevoelig voor een dip. Vier op de tien mensen heeft hier echt last van. Dat kan te maken hebben met een tekort aan vitamine D. En die vitamine haalt het lichaam uit daglicht. Of de zon nou schijnt of niet, het is goed om te zorgen dat je naar buiten gaat. Als je de hele dag werkt, is een lunchwandeling van 30 minuten echt een must.

 

Vitamine D

 

Oudere mensen en mensen met een donkere huid hebben sneller een vitamine D tekort. Dan kan het raadzaam zijn extra in te nemen. Vitamine D is ook goed voor de weerstand. Als je dus met enige regelmaat daglicht absorbeert, bouw je weerstand op!

 

Naast vitamine D heeft je lichaam ook behoefte aan warmte en vocht. Door binnen zitten met de verwarming aan, droogt de huid eerder uit. Zorg dat de huid ook dit seizoen goed gehydrateerd blijft met een lekkere verzorgende dag- en nachtcrème.

 

Warmte

 

Warmte kun je ook halen uit een bezoek aan de sauna, het ondergaan van een ontspannende massage of een weldadige hotstone behandeling. Maar haal ook de warmte binnen met voeding. Denk eens aan een heerlijke vitaminerijke herfstmix van sinaasappel, peer, appel, banaan en een snufje kaneel. Alle fruit even schillen en in stukjes snijden, alles in de blender en smullen maar. Een heerlijke smaak èn met de vruchten van het seizoen!

 

Samen

 

Dingen samen doen kan ook een oppepper geven. Wandelen in het herfstbos is goed voor alle zintuigen. Nodig gezellig wat mensen uit voor een herfstwandeling en deel na afloop een pan zelfgemaakte warme soep. Denk aan pompoen- of zoete aardappelsoep. In de winkel zijn vaak pakketten te koop met groenten van het seizoen die je nodig hebt voor een flinke pan huisgemaakte soep. Warm en vol voedzame stoffen. Daar word je in ieder geval zelf blij van.

 

Kortom er zijn wat mogelijkheden om de dip te lijf te gaan. Stap eens binnen bij schoonheidssalon Centrum Phoenix om te kijken welke herfstdip behandeling het best bij je past. Denk aan op de persoon samengestelde serums om de huid op te peppen. Of een warme hotstone behandeling voor broodnodige ontspanning. Er zijn mogelijkheden genoeg. Zo skip jij de herfstdip!

 

Dit is geschreven voor schoonheidssalon Centrum Phoenix door Daphne Alders van Inkt & Olie