Van haar af in een flits

door okt 4, 2018Blog, Nieuws

Haar.  Het is een onderdeel van je identiteit. Het kan mooi golven en glanzen. Haar geeft uitstraling aan je gezicht. Maar haargroei is niet altijd overal even welkom. Soms steekt er een grote, dikke haar uit op de kin. Of op de bovenlip. Voor veel vrouwen is dat een bron van ergernis en schaamte. En daar wil je het liefst definitief van af. Dat kan in een flits met IPL!

 

IPL

 

Nu is de tijd! Want voor een definitieve ontharingsbehandeling zoals IPL is het verstandig om een tijdje uit de zon te blijven. En die is nu wat minder te zien door al die regenbuien heen. IPL staat voor Intense Pulsed Light, het verwijdert haren definitief met lichtflitsen. De lichtenenergie wordt door het pigment in de haren en haarwortel omgezet in warmte en daardoor uitgeschakeld. De haar verdwijnt.

 

Zonlicht heeft ook effect op pigment in de huid. En om verkleuring van de huid te voorkomen is zonlicht vermijden in combinatie met IPL beter. Daarom zijn de herfst- en wintermaanden bij uitstek geschikt om te beginnen met deze ontharingsmethode. Het is wel van belang dat de betreffende haren in de groeifase zijn. Niet alle haren groeien tegelijk, daarom is een paar behandelingen nodig voordat alles definitief weg is.

 

Glad

 

Voor een glad haarloos resultaat met IPL is dus een paar behandelingen vereist. Nu is de beste tijd om er mee te starten als je volgend zomerseizoen met gladde, haarloze benen de show wilt stelen. IPL is geschikt voor alle lichaamsgebieden om haar te laten verdwijnen.

 

De hoeveelheid pigment in de haar en het contrast tussen de haar en huidskleur heeft invloed op het effect van de lichtflits. Hoe groter het contrast hoe beter het licht wordt geabsorbeerd en beter resultaat het heeft. Grijs of rood haar is meestal wat moeilijker te verwijderen en voor mensen met een heel donkere huidtint is IPL meestal ook niet geschikt. Daar zijn weer andere ontharingsmethodes voor. Zoals elektrisch epileren of een behandeling met bijvoorbeeld Lyconwax.

 

Rughaar

 

Overigens is de IPL methode ook geschikt voor heren om bijvoorbeeld haar op de rug of borst te verwijderen. Om te weten welke ontharingsmethode nou het beste past is het een goed idee om dit eens te bespreken met een specialiste van Centrum Phoenix. Ze kunnen dan ook inschatten hoeveel behandelingen nodig zijn om definitief zonder ongewenste haren door het leven te stappen. Zeg maar gedag tegen ergernissen over haar!

 

Dit is geschreven voor schoonheidssalon Centrum Phoenix door Daphne Alders van Inkt & Olie