Een voorjaarsschoonmaak van de huid , peel, smeer en ontgift!

door mrt 19, 2019Blog, Nieuws

Peelen! Het voorjaar is in aantocht! Tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Van het lichaam dan hè. Laat dat huishouden even zitten. Heb tijd en aandacht voor je eigen tempel. Denk aan het reinigen en oppeppen van gezicht, voeten; eigenlijk het hele lichaam. Het is tijd om te ontsteken in woede, schoonmaakwoede! Peel, smeer en ontgift!

 

Peeling

 

In een paar stappen ben je weer klaar voor een opgewekte lente!

 

Neem eens de tijd voor een fijne gezichtsbehandeling. Denk hierbij aan een fruitzuurpeeling of een peeling/scrub om de huid flink op te peppen. Je gezicht is de afgelopen tijd net te vaak door kou en striemende regen geteisterd. Grove lijnen, droge huid en een grauwe kleur zijn het resultaat. Tijd om te peelen, die de opgehoopte huidcellen verwijdert. Je tovert zo een  frisse lentelook tevoorschijn!

 

Kies een zachte scrub/peeling voor het gezicht. Die is zeker te adviseren van hannah, de enzymatische peeling. Je kunt je natuurlijk ook laten verwennen door een schoonheidsspecialiste die precies weet wat jouw huid nodig heeft. Dan hoef je niet na te denken en heb je alle tijd om heerlijk bij te komen tijdens een gezichtsbehandeling.

Gebruik een speciale scrubhandschoen onder de douche voor de rest van het lichaam. Peelen en nog eens peelen. En smeer je droge lichaam in met een fijne bodylotion. Dan kun je met een gerust hart je broek opstropen en je benen laten zien mocht de zon onverwacht uitbundig schijnen.

 

 

Voeten verwennen

 

Die voeten zijn de hele winter in warme sokken en dichte schoenen geschoven. Het is tijd om even kritisch naar beneden te kijken en die trouwe onderdanen te laten verwennen. Maak daarom eens een afspraak met een pedicure voor een heerlijke opknapbeurt voor de voeten. De pedicure zal de voeten zeker peelen. Naast het vertroetelen ook de klachten behandelen en opgelossen. Eeltproblemen of ingegroeide nagels, het is tijd om ze aan te pakken. Voor mensen met diabetes of reumatische voeten is het zelfs erg belangrijk ze met regelmaat onder handen te laten nemen door een professional. Bij schoonheidssalon Centrum Phoenix ben je in deskundige, opgeleide handen. Deze maand is er een leuke aanbieding voor een opfrisbeurt van je voeten: refreshfeet.

 

Misschien een goede reden om een nieuwe nagellak te kopen en de nagels fris te lakken in een fijne voorjaarskleur. Gun het jezelf!

 

Ontgiften

 

De vastentijd is aangebroken. Dit is voor iedereen wel een idee…even een pas op de plaats maken. Dat kan door een detox kuur te volgen. Of ontgift op je eigen manier. Blijf goed nadenken over wat je jezelf voorschotelt…Sla een tijdje de alcohol, koffie, vlees en overbodige suikers over en denk aan voedzame groenten en fruit. Die zijn ook goed voor de huid! Zo peel je de huid aan de binnenkant. Start de dag met een vitamine rijke smoothie of neem de tijd voor het maken van een voedzame maaltijdsoep vol met verse groenten. Je lichaam is er blij mee!

 

UV stralen

 

In een paar stappen ben je zo weer je oude zelf. Zo kun je met een gerust hart langzaamaan de winterlaarzen opbergen, de sjaal thuis laten en genieten van de eerste zonnestralen. Maar vergeet niet dat de huid langzaam weer moet wennen aan de relatief sterke zonkracht in de lente. Smeer nu al in met zonbescherming zeker wanneer je de huid regelmatig peelt! Ga lekker naar buiten en geniet. Zo treedt je het voorjaar weer vrolijk tegemoet.

Daphne Alders schrijft voor Schoonheidssalon Centrum Phoenix