Ervaar een massage met warme stenen, Hotstone!

door mrt 22, 2019Blog, Nieuws

Het voorjaar is in zicht! Dat betekent meer uren daglicht, bloesems en mooie dagen. Doorgaans. Niets is natuurlijk afwisselender dan de Hollandse lente….Naast zonnig kan het ook grijs, koud, nat en donker zijn. En dan verlang je naar warmte! Boek dan een hotstone massage. Weldadig voor geest en lichaam!

 

Hotstone massage

Massage is van alle tijden. Al in den beginne zijn hulpmiddelen ingeschakeld om los van handen, een bijzonder en fijn effect van massage te ervaren. Er werd eeuwen geleden ook al gemasseerd met kruiden en bijvoorbeeld stenen. En nu nog. Een hotstone massage wordt gedaan met mooie, gladde, vulkanische basaltstenen die door de jaren heen allerlei elementen hebben getrotseerd. Door invloed van aarde, vuur, water, wind zijn ze gevormd. Energetisch en letterlijk. Een massage met deze natuurlijke energie is weldadig en helpt het lichaam ontspannen.

Basalt

De basaltstenen vol energie worden gebruikt bij de hotstone massage. Zij worden verwarmd in heet water en hebben een aangename temperatuur van ruim boven de 50 graden. Het lichaam wordt met een olie voorbereid op de weldadige warmte van de stenen die verschillen in grootte en van vorm. Het effect van deze massagevorm is fantastisch. De warmte ontspant en neemt stressgevoelens weg. De doorbloeding van de huid verbetert en geeft een rozige, gezonde gloed. Ontgifting- en herstelprocessen worden gestimuleerd. De hartslag daalt, je ervaart ontspanning. Het maagdarmkanaal wordt aangezet, het kan een beetje gaan rommelen. En de energie van de stenen heeft invloed op het harmoniseren van chakra’s. Kortom op alle fronten een goed idee!

Effecten van hotstones:

  • Ontspanning
  • Verbeterde doorbloeding
  • Ontgifting
  • Pijnverlichting

Warmte

Met lange, trage massagebewegingen volgen de stenen hun weg over het lichaam. De warmte trekt ongeveer 3 tot 4 centimeter diep de vezels in. De ontspanning van het lichaam dempt dan ook pijngevoelens en verbetert de gewrichtsfunctie bij bijvoorbeeld artrose of bepaalde vormen van reuma. Maar zeker ook na een training waarbij de spieren wat vermoeid zijn is een hotstone behandeling een heerlijk manier van ontspannen.

Dus mocht de warmte van de lentezon even op zich laten wachten, schroom dan niet en laat je lekker verwennen met een hotstone behandeling. Gun jezelf een moment van ontspanning en harmonie. Te boeken bij de ervaren hotstone masseuses van schoonheidssalon Centrum Phoenix. Juist in dit seizoen een weldaad voor het lichaam en geest!